Resy Kemperman

Resy Kemperman (62). Getrouwd, 2 kinderen. Geboren in Doetinchem. P&O-achtergrond. Modeontwerpster. Verhuisde tien weken geleden naar Vlissingen.

“We kwamen voordien al regelmatig in Zeeland. Ook voor het werk. We kennen daardoor veel mensen en zeiden: na ons pensioen gaan we hier wonen.”

“Hebben voor Vlissingen gekozen omdat het ruig is en minder braaf dan Middelburg. Het is niet aangeharkt. Het is echter. We wonen aan de Strandwal.”

“In de zomer kijk je uit over wuivende korenvelden. Schitterende luchten. Hazen. Soms reeën. Het strand is 3 km verder en Koudekerke ligt om de hoek.”

“Er is altijd wind en daar houden we van. Op m’n fiets rijd ik vaak naar Veere. Door de B-wegen. Dan kom je langs pluktuinen en de mooiste akkerranden.”

“In 2006 kreeg ik kanker. Dacht: ik doe alleen nog maar leuke dingen. Ben toen modeontwerp gaan studeren. Een gewéldige tijd. Heb vijf collecties gemaakt.”

“Modellenwerk doe ik ook. Voor 50+-commercials en tijdschriften. Door heel Europa. Met standplaats Vlissingen dus. Ja, we willen aan zee oud worden.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Resy Kemperman

  1. Hermien van Koot schreef:

    Heel toevallig dat mijn oude buurmeisje uit de Achterhoek nu weer dichtbij woont! Kwam ik toevallig vandaag achter. Ik ben Hermien en woon op Paalhoofd (villa Marcellus). Zou leuk zijn je (weer) eens te ontmoeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *