Ria Brasser-Feniuk

Ria Brasser-Feniuk (69). Getrouwd, 1 zoon, 1 overleden dochter. Geboren in Vlissingen. De meesten kennen haar naam van de weerfoto’s op t.v.

“Toen we rond 2006 gingen overwinteren dacht ik: ik ga geen sokken breien, ik ga fotograferen. Heb het mezelf aangeleerd. Ook de computer.”

“Je kon ze toen naar RTL Nieuws mailen. Later gingen de NOS en Omroep Zeeland dat ook doen. In totaal zijn er nu al zo’n 1500 foto’s geplaatst.”

“Dan word je de dag erna altijd aangesproken. Piet Grim en ik waren zo’n beetje de eersten in Zeeland. Maar er zijn veel anderen bijgekomen hoor.”

“Dagelijks fiets ik twee rondjes. Heb altijd m’n camera bij me. Blauwe luchten vind ik het saaist. Stapelwolken en dreigende luchten het mooist.”

“De boulevard is een fotogenieke plek. Met die boten en het strand. Dat kom je nergens anders tegen. De weidsheid ook die je daar ondervindt.”

“En dan het vlakke land van Walcheren. Fijn om te fietsen. Langs de duinen of midden over het eiland. In Zeeland maak je de mooiste weerfoto’s.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

8 reacties op Ria Brasser-Feniuk

 1. Cees Verdonk schreef:

  Ben je familie van Nelly Brasser die in de jaren 40-50 aan de Oude Rijksweg in ‘s-Heerhendrikskinderen woonde. Zij was interieurverzorgster bij ons thuis.
  Cees Verdonk (woont nu in Zwolle)

 2. Angela schreef:

  Mooie foto’s jammer dat je er ongevraagd en herkenbaar op gezet word en dat deze dan ook nog op buienradar geplaatst worden! Ben er dus niet blij mee !!! Denk eens aan de privacy van mensen!!!!!!

 3. Angela schreef:

  U maakt zonder toestemming foto’s van mensen die u niet kent!! Ook plaats u deze ongevraagd op buienradar!!! Heeft u nooit gehoord van privacy?? Ik ben hier op vakantie en wens dat mijn privacy gerespecteerd word !!!!!!

 4. J. Dekker schreef:

  Vraag aan Ria , ken je Cees brasser +_ 70jaar

 5. Mies Geels-Cupido schreef:

  T.a.v. Ria Brasser
  Mijn naam is Mies Geels-CUPIDO. Mijn oom Leen Cupido van de Scheldestraat in Vlissingen, was getrouwd met Maatje Brasser. Was dat familie van jou?
  Met vr groeten
  Mies Geels-CUPIDO

 6. Maarten Boot schreef:

  Beste Ria, ik zal niet de eerste zijn maar mijn complimenten voor de prachtige foto van gisteren in het rtl journaal. De foto met een dansende boei in de zee!!! Prachtig. Als er een manier is om deze foto te dupliceren of te kopen dan verneem ik dat graag!

  Vriendelijke groet,

  Maarten Boot

 7. George Puisker schreef:

  (07-06-2021) MIDDENIN CORONATIJD
  Ook vanavond op het NOS journaal van acht uur, bij het weerpraatje, een foto van … Ria Brasser! Ongelooflijk! Een doorkijkje in Giethoorn, we zagen een bootje varen. Heel mooi, heel sfeervol, heel erg goed gedaan. Ria Brasser weet foto’s te maken die andere mensen ontroeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.