Ricardo Kaljouw

Ricardo Kaljouw (37). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Wapendeskundige. Veteraan bij de marine. Coördineert bij Damen Naval trainingen aan boord van militaire schepen.

“Damen zit over de hele wereld. Ik kom net uit Roemenië waar de casco’s van de fregatten gebouwd gaan worden. Ze zijn bedoeld voor de Nederlandse en Belgische marine.”

“Mijn hobby is alpinisme. Doel: om op elk continent de hoogste vulkaan te beklimmen. Ik heb er nu zes van de zeven gedaan. Onlangs de Ojos del Solado in Chili. 7000 m hoog.”

“Door mijn werk en hobby reis ik dus heel veel. Dat is een andere passie van me. Bijna een must eigenlijk. En dan het liefst zo weinig mogelijk naar de populaire bestemmingen.”

“Ik kom altijd met een glimlach weer terug naar Vlissingen. Een oase van rust. M’n eigen plekkie en stekkie. Op Souburg heerst nog het dorpsgevoel. Alles is ook lekker dichtbij.”

“Mijn verloofde komt uit Mexico. Er wonen hier trouwens best veel Latijns-Amerikaanse vrouwen. Vlissingers zijn internationaal georiënteerd. Dat merk je aan dit soort dingen.”

“Volgende week zit ik weer voor werk in Zuid-Afrika. Begin 2025 wil ik de laatste vulkaan beklimmen. Op Antarctica. Dan heb ik ze allemaal bedwongen. Als eerste in de Benelux.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *