Richard Clarisse

Richard Clarisse (55). Getrouwd. Geboren in Vlissingen. Zelfstandig verpleegkundige bij Thermphos en Zorgstroom. Treedt sinds dit jaar op als dragqueen Lola Lasagne.

“Nooit gedacht: dat is wat voor mij. Ben gevraagd door een vriendin bij City of Dance. Die zei dat er een tekort aan dragqueens is. Nou, ik dacht: ik ga het gewoon doen.”

“Als Lola durf ik alles. Doe ik alles. Spreek ik iedereen aan. Loop ik door een drukke menigte. Op het podium zing ik playback. Whitney Houston. Madonna. En Cher natuurlijk.” 

“Ik was altijd van plan om naar Amsterdam te gaan, maar steeds kwam er wat tussen. Op een gegeven moment dacht ik: hou nou maar op want je houdt gewoon van Zeeland.”

“Ben redelijk vaak verhuisd. Maar steeds naar Vlissingen teruggekomen. Ik woon nu in een Scheldewoning. In de volksbuurt waar ik opgroeide. Dat geeft een fijn en rustig gevoel.” 

“We speelden bij de bunkers bij het oude dierenasiel. Of gingen naar het Nollebos. En in de Walstraat liep ik langs de etalages. Naar mooie dingen kijken die je niet kon kopen.”

“Lola wil ik uitbouwen. Optredens. Dragbingo in cafés. Of in Ter Reede. Ook een groep samenstellen met dragqueens. Het is nog in een pril stadium. Dus wie interesse heeft…”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *