Riet Tevel

ikbenvliss141-tevelRiet Tevel (83). LAT. Geboren in Den Helder. Haar vader was een marineman. Oud-handelscorrespondente bij Hercules. Woont vanaf 1963 in Vlissingen.

“Vond het hier een stille uithoek. Wilde altijd weg. Andere landen zoals Italië. Ben lid van Dante Alighieri. Verder lees ik veel en teken en schilder ik nog.”

“Pas sinds een jaar ben ik met Vlissingen verzoend en vind ik het mooi zoals de stad uitbreidt. De herenhuizen, de gekleurde panden, het Bellamypark.”

“Ik hou erg van de zee hoewel ik zelden naar de boulevard ga. De zee voel je overal. Aan de lucht zie je dat hij dichtbij is. De kleuren veranderen steeds.”

“Dat heb je ook in Wales waar mijn vriend woont. Een commando die in 1944 in Westkapelle landde. In 1999 heb ik hem in de trein ontmoet. Hij is nu 93.”

“Ben een paar weken daar, een paar weken hier. Altijd per bus. 22 uur onderweg. Een langzame manier van reizen. Daar hou ik van. Heb nooit gevlogen.”

“Aan de toekomst denk ik nooit zoveel. M’n huis staat overvol. Ook nog met spullen van m’n ouders. Ik zou moeten opruimen, maar het komt er niet van.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *