Riet van den Heuvel-Florusse

ikbenvliss63-florusseRiet van den Heuvel-Florusse, voorheen Schuit. “Ik ben van vóór de oorlog.” Hertrouwd, 2 zonen. Geboren aan de Oude Markt in Vlissingen.

“Naast waar nu de Hema zit. Een heel gezellig pleintje was dat. Ondanks het ontbreken van die doorgang hoop ik dat het weer druk wordt daar.”

Ze was altijd actief in de Vlissingse Turn Vereniging en in de regionale jazzdance. Om fit en sterk te blijven, doet ze nog dagelijks oefeningen.

“Mijn man is veel jonger dan ik en is kapitein. Al elf jaar vaar ik met hem mee. Inmiddels heb ik veel van de wereld gezien en alle oceanen doorkruist.”

“Ik zie heel veel water. Het blijft me verbazen dat je ongemerkt ergens aankomt. Je zit in principe altijd op die paar vierkante meter van je hut.”

“Weet je wanneer ik aan Vlissingen denk? Als ik bij rustig weer aan dek zit en dan het kabbelen van het water hoor… want dat voelt hetzelfde hè…”

“En dan na drie maanden weer fijn thuiskomen. Lekker koken en een heerlijk weerzien met de (klein)kinderen. Ik ben stik gelukkig. Echt waar.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Riet van den Heuvel-Florusse

  1. Ria Volk schreef:

    Dag Riet. Wat leuk dit stukje, Ria Volk hier een dochter van Jan Volk.
    Ik heb van Jan van den Broek hele leuke foto’s van is jou als klein meisje digitaal opgestuurd gekregen. Ik ga daar een tekeningetje van maken voor ‘Pakje kunst’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *