Rina Meerman – de Nooijer

Rina Meerman – de Nooijer (77). Weduwe, 2 kinderen. Geboren in Yerseke. “Maar ik ben een rasechte Vlissingse hoor. Mijn moeder moest daar bevallen vanwege de oorlog ee.”

“Ik woon al 57 jaar op de Piet Heinkade. M’n man kwam uit Arnemuiden. Draglinemachinist. Later werkte hij op de Olau Line. Ben hier nooit meer weggegaan. Een superplekje.”

“Iedereen op het ‘Eiland’ wil blijven. Als het te warm is, zoals nu, zitten we altijd met wat buurtjes op de stoep in de schaduw. En anders aan de achterkant. Soms wel tot oktober.”

“Nee, naar het strandje ga ik niet meer. Twee nieuwe knieën. Al dat gesleep met die stoelen. Een echt buurtstrandje ee. De kinders van de ouwe garde kommen ook nog altijd.”

“Vanuit m’n woonkamer zie je van alles. De sluizen. De jachten van Amels. De vissersschepen die op zondagavond uitvaren. Er is altijd bedrijvigheid. Het verveelt gewoon nooit.”

“O, ik zou niet graag weg willen uit Vlissingen. Heb ook al járen m’n vaste adresjes: m’n kapster Tonia, bakker Bliek, Van der Pol, Patachou. Ja, ik ben wel van de nieuwe shirtjes.”

“Nou, verder zou ik het eigenlijk niet weten. We zitten hier hele dagen. Kijk, ook nog de waterpolitie voor de deur. Stik vriendelijk. Dus wat wil een mens nog meer. Niks toch?”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Rina Meerman – de Nooijer

  1. Paula Meerman schreef:

    Hallo Helge,

    Bedankt voor het leuke verhaal over onze lieve moeder en oma, en de super leuke foto, gewoon zoals ze is .

    Vriendelijke groeten Paula Meerman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *