Rob Meijer

Rob Meijer (76). Geboren in Amsterdam. Kwam na veel omzwervingen in 2007 in Vlissingen terecht. “Toen overleed mijn dochter die hier woonde. Zelf zeg ik dat ik ben aangespoeld.”

“Kon een studio krijgen in de Willem3 waar ik meteen gelijkgestemden om me heen had. Ik ben een muzikant en creatief mens. Het woord kunstenaar zul je niet uit mijn mond horen.”

“Nadat ik op mijn 21ste kanker kreeg, ben ik met de gitaar door Europa gaan zwerven. Spanje. Joegoslavië. Duitsland. Heb vijftien jaar in Berlijn gewoond. Meerdere folkplaten gemaakt.”

“Toen de Willem3 sloot ben ik doorgespoeld naar de Nieuwstraat. Vlakbij de visboer en de döner. Elke dag een haring. Omdat ik het lekker vind. De döner is nog een erfenis uit Berlijn.”

“Ben dol op kringloopwinkels. M’n hele leven al. Jammer dat er in Vlissingen al veel opgedoekt zijn. Juist in deze tijd van duurzaamheid, hergebruik en het tegengaan van verspilling.”

“Een jaar of twintig geleden vond ik een schilderij van een Duitse kunstenaar wiens werk ik kende. Voor een paar gulden gekocht. Ik heb het laten veilen. Bracht 16.000 gulden op.”

“Voor de optimist is het leven geen probleem. Het is de oplossing. Ik ben heel vaak verhuisd. Kan niet zeggen dat ik me thuis voel hier. Voel me eigenlijk nérgens thuis. Maar wél o.k.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.