Rob van der Meule

Rob van der Meule (61). Getrouwd. Hoofdvakdocent zang Koninklijk Conservatorium Brussel. Dirigent van Scheldeloodsenkoor, Sea Sound Singers en A58. Geboren in Oost-Souburg.

“Sinds 1600 is mijn familie afkomstig van dit eiland, zowel van mijn moeders- als vaderskant. Ik zeg altijd: ik zit tot aan mijn nek in de klei. En dat bedoel ik dan als een geuzennaam.”

“Achternamen zonder slot-n komen hier vandaan: Joziasse, Flipse, Roelse. Souburg is niet mooi maar praktisch. Al wordt het eiland platgewalst, hier zie je geen toerist. Alleen locals.”

“Een dierbare plek voor mij is de kerk. Stukje authentiek Souburg. Stamt uit 1400 ofzo. Ik ben er gedoopt en heb, samen met pianist Leen de Broekert, het heropeningsconcert gegeven.”

“Verder ben ik gek op het Kanaal door Walcheren. Heb er wel 1000 foto’s van. De bomen. De jaargetijden. Vroeger stiekem roken op de dijk. Volgend jaar bestaat het kanaal 150 jaar.”

“Ik ren altijd via het jaagpad naar de sluizen op het Eiland. Ook nog zo’n mooi stukje onaangetast Vlissingen. Ruige strandjes bij eb. De molen op de Oranjedijk. Dat is toch fantastisch?”

“Maar dat er in Vlissingen niet meer in de cultuur wordt geïnvesteerd, gaat me erg aan het hart. Kan het echt niet begrijpen. Dat is je identiteit. Zonder cultuur is er geen geschiedenis.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *