Rob van der Peijl

ikbenvliss113-robpizzaRob van der Peijl (57). LAT. Geboren in Goes. Woont ca. 35 jaar in Vlissingen. Eigenaar Pizza Service. Werkt zeven dagen in de week met “body and soul”.

“Je bent altijd met drie dingen tegelijk bezig hier. Daarom ben ik vaak kortaf aan de telefoon. Als je het adres maar weet en welke pizza het moet zijn.”

“Ik heb een grote muil, maar ook nog een andere kant. Zo af en toe, als ik er tijd voor heb, verkleed ik me als vrouw. Dat is vrijheid en emotie voor mij.”

“Met Vlissingen heb ik te doen. Jammer dat 700 jaar stadsrechten, oftewel volwassenheid, ons een artikel 12-status opgeleverd. Dat zou niet moeten.”

“De boulevard zegt me niets. In Vlissingen eindigt het: de trein, de snelweg. Het zijn alleen de schepen die ons nog verbinden met de rest van de wereld.”

“Als je er continu in zit, ben je blind voor wat mooi is. Wij leven hier met de rug naar de zee. Je ziet de schoonheid pas als je een tijdje bent weggeweest.”

“Laatst reed ik terug over de Zuidbeekseweg, een groene boog badend in het zonlicht. Op de achtergrond een gitzwarte lucht. Schítterend om te zien.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *