Robbie van der Velde

Robbie van der Velde (57). Hertrouwd, samen 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Vrachtwagenchauffeur bij Verbrugge. Rijdt door Benelux en Ruhrgebied.

“Altijd met staal. Heb tot nu toe al 3 miljoen km gereden. Die vrijheid is belangrijk. Ben geen kuddedier. Heb alles aan boord. Koffiemachientje. M’n bed.”

“Maar het is veranderd door de komst van de Oost-Europese collega’s. Die stelen zelfs wc-rollen. Bij veel bedrijven mag je niet eens meer naar binnen.”

“Ben een Vlissinger in hart en nieren. Vlissingen is het mooiste wat er is. Als ik de stad binnenrijd voel ik me blij. We hebben alles. Zon, zee en strand.”

“We hadden eerst een strandcabine op het Badstrand. Tegenwoordig een abonnementje bij Pier 7. Twee strandstoelen, een parasol en een locker. Ideaal.”

“De laatste jaren zie je een opleving in de stad. Met dat vintagespul. Hartstikke leuk. En het straatfestival weer waar het hoort, op het Bellamypark.”

“De winter is ook geweldig. De zee en de boulevard blijven trekken. Nee, ik ga niks afkraken. Vlissingen zit in m’n hart en zal er nooit meer uitgaan.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *