Roel Smit Roeters

Roel Smit Roeters (64). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Liftmonteur. “Nog een week en dan ga ik met pensioen. Mijn rayon is Walcheren. Zo’n 400 liften op het eiland.”

“Nog steeds hoor je mensen over die film van Dick Maas. Angst om in te stappen. Heb wel eens meegemaakt dat de rem van een lift het niet meer deed. Gelukkig zat er niemand in.”

“Maar elke week bevrijd ik wel mensen. Ook een keer een Duits elftal. Die hadden staan springen met z’n allen. Nou, het water gutste van de muren toen ze na een uur eruit konden.”

“Ben opgegroeid naast de oude HBS. Was bevriend met de kinderen van de conciërge. Verstoppertje spelen in die grote school. En schrikken van het geraamte in het biologielokaal.”

“Ik hou erg van de industriële architectuur in Vlissingen. Kan ook erg genieten van de somberheid en afbraak. Mijn hobby is oude radiootjes restaureren. Met buizen en lampen hè.”

“Verder veel wandelen. En ik speel elke week muziek met wat vrienden. We kunnen geen noot lezen. Allerlei instrumenten. Improvisaties. Nemen het ook op. Voor onszelf. Erg leuk.”

“Ik kom m’n pensioen wel door. Een beetje reizen door Europa. Klussen bij mijn dochters. Dus als je vast komt te zitten in een lift, dan kan ik je alleen nog maar deze week redden.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *