Ronald van Geenen

Ronald van Geenen (54). Getrouwd, 2 kinderen. Opgegroeid in Sluiskil en Terneuzen. Is sinds maart 2021 hoofdredacteur van de PZC. Verhuisde bijna een jaar geleden naar Vlissingen.

“We hebben echt met ons hart voor Vlissingen gekozen. Het meest trok ons het water. Een mooi beeld is dat je mensen met hun handdoekjes om hun nek naar het strand ziet lopen.”

“Daarnaast is Vlissingen de tweede stad ten opzichte van Middelburg. Dat is toch op een of andere manier aantrekkelijker vind ik. De underdog zijn. Het rafelige hier. En de rauwheid.”

“En wat ze vaak zeggen: de nummer twee moet beter z’n best doen. Dat voel je een beetje. Een stad in opkomst. Doet denken aan Rotterdam. Moet alleen niet zo doorschieten als daar.”

“Wat me bevalt bij de PZC is dat je in principe hetzelfde beleeft als de lezer. Dat geeft een speciaal soort gevoel en dimensie. Heel anders dan toen ik nog bij het landelijke AD werkte.”

“Fijn om langs het water naar de redactie te rijden. De kazematten. De omgeving bij de vismijn en de viswinkel daar. Dat je je al verkneukelt om na het werk een vers visje te gaan halen.”

“Die grote panden van het loodswezen verbazen me trouwens. Voor hoeveel mensen zijn die eigenlijk bedoeld? Dat moet ik nog eens uitzoeken. Maar daar ben ik nog niet aan toegekomen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.