Ronald Vonk

Ronald Vonk (66). Weduwnaar. Geboren in Vlissingen. Oud-eigenaar restaurant Mondriaan in Domburg. Van oorsprong werkzaam bij Slagboom Luchtfotografie.

“Ik ben opgegroeid in de buurt van de Hogeweg. Altijd rolschaatsen op het plein daar. Spelen op het Ravesteynplein. Daar was ik als klein ventje vaak te vinden.”

“Als m’n vader zondagsdienst had, mocht ik mee naar het postkantoor. Ik zie me nog door dat grote gebouw rennen. Of ik liep mee met de postbodes op hun ronde.”

“Elk straatje en steegje in Vlissingen is bekend voor me. Dagelijks loop ik een andere route door de stad. Helaas is in de jaren zestig veel verwoest door die rooie rakkers.”

“In de zomer zouden alle winkels zeven dagen per week open moeten zijn. Dan heb je echt een badplaats. Net zoals Domburg. Toeristen willen vertroeteld worden.”

“Uiteindelijk ben ik positief. Kijk naar het Scheldekwartier, de binnenstad en het middengebied. En we hebben veel enthousiaste ondernemers die hun nek uitsteken.”

“Wat altijd zal blijven in Vlissingen is het water en de overkant. Die strategische positie heeft ons door de geschiedenis heen veel gekost maar ook veel opgeleverd.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *