Ruurd Wolterbeek

Ruurd Wolterbeek (63). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Vlissingen. Oud-wachtchef kerncentrale Borssele. Was daarvóór -als vijfde generatie- zeeman.

“Ik was anderhalf toen m’n vader me voor het eerst zag. Die maakte nog reizen van twee jaar. De enige communicatie met thuis was per brief of telegram.”

“Zelf wilde ik ook graag de wereld zien. Mooi ook om met een kleine groep zo’n schip te varen. Wegens slechte promotiekansen ben ik in 1987 gestopt.”

“De kerncentrale vond ik heel interessant. Helaas ondergewaardeerd. Ja, natuurlijk moet hij blijven. Ze hadden er voor mij wel twéé mogen neerzetten.”

“Ben blij dat ik in Vlissingen geboren en getogen ben. Zou nergens anders willen wonen. Zéker niet in Middelburg. Er is zoveel verbeterd in Vlissingen.”

“Film by the Sea, Cinecity, de Kazematten, het Bellamypark, de Kleine en Oude Markt. Of de prachtige skyline van de boulevard vanaf het windorgel.”

“Hier zit je nog steeds in de kroeg met mannen uit je jeugd. Velen zijn ooit verkast, maar toch weer teruggekomen. Trouw gebleven aan Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *