Saïd Bouzambou

Saïd Bouzambou (30). Geboren in Vlissingen. Zaalvoetbalinternational. Speelt in het Nederlandse zaalvoetbalteam. Werkt als sportcoördinator bij de gemeente Vlissingen.

“Ik ben de negende van tien kinderen. Veel verwend vroeger. Het fijnste is samen zijn. Samen eten. Voor een betere toekomst zijn mijn ouders uit Marokko vertrokken.”

“Dat had ik altijd in mijn achterhoofd toen ik op Scheldemond zat. Wat wil ik doen? Wat wil ik worden? Geweldige leraren. Ook levenslessen. Leren omgaan met tegenslagen.”

“Samen met mijn broer en wat vrienden hebben we Groene Ster opgericht. Al heel snel zaten we in de eredivisie. Tegenwoordig speel ik bij Hovocubo, de landskampioen.”

“Normaal gesproken reis ik veel vanwege de voetbal. Zes keer trainen. Maar nu skate ik. Dat kan in Vlissingen heerlijk. Over de boulevard tot aan Dishoek. Langs de kust.”

“En vanwege de ramadan pas na zonsondergang eten en drinken. Ook geen water overdag. Je lichaam went daaraan. Een mentale boost. Geloof maakt een mens sterker.”

“Ik probeer een voorbeeld voor de jongens te zijn. Door zaalvoetbal kun je de hele wereld zien. Als je ergens een passie voor hebt, liggen de kansen voor het oprapen.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *