Sal Cracau

Sal Cracau (60). Getrouwd, 1 zoon. Geboren in Rotterdam. Opgegroeid in Vlissingen. Programma- en crisismanager Maritieme Veiligheid bij de Veiligheidsregio Zeeland.

“Zeeland kent een redelijk hoog risicoprofiel met de Westerschelde, de scheepvaart en de industrie. Complexe incidenten met veel belanghebbenden vind ik het interessantst”.

“Ze zeggen wel eens dat m’n bloed uit zout water bestaat. Ook in mijn hoedanigheid van voorzitter van Watersportvereniging Schelde. Mijn familie was afkomstig uit Zeeland.”

“Sommigen zijn gevlucht, anderen gedeporteerd. Op de hun laatst bekende adressen liggen nu zogenaamde struikelstenen. Zo hebben zij ook een monument en dat is mooi.”

“Weggaan uit Vlissingen zal ik niet snel doen. Ik woon naar m’n zin. We hebben nog een slaaphuisje op het strand bij Dishoek. En in tien minuten fiets je naar de jachthaven.”

“Vlissingen staat niet echt bekend als recreatiebestemming. Maar de passanten staan altijd versteld wat de stad allemaal heeft te bieden. De VVV-folders zijn elk jaar snel op.”

“Nu krijgen we ‘Stadshaven Scheldekwartier’ erbij. Deze zomer kunnen we de eerste gasten ontvangen. Een flaneergebied. Het mediterrane gevoel. Dat kun je hier oproepen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *