Sandra Spuesens

ikbenvliss86-spuesensSandra Spuesens (51). Getrouwd. Geb. Westdorpe. Keerde in 1992, na de dood van haar eerste man, terug naar Vlissingen met haar drie jonge kinderen.

“We kwamen uit Rotterdam. Qua mensen lijkt dat wel op Vlissingen, maar het was toch een substituut. Ik had heimwee naar de zee en de Zeeuwse wind.”

Nadat ze een oude bank had opgeknapt leek het haar leuk een opleiding tot meubelstoffeerder te volgen. Sindsdien heeft ze nooit zonder werk gezeten.

“Mijn leermeester zei altijd: er is niks zo mooi als mooi grondwerk. Het gaat om het binnenwerk van een meubel. De stof is alleen maar de afwerking.”

Sandra’s huis staat aan de Vrijdomweg. “De fijnste straat van Vlissingen. Overal dichtbij. Een oase van rust. Mensen die er wonen gaan er nooit meer weg.”

Ze gaat wekelijks naar Film by the Sea. “Dat is toch gewéldig dat we dat hebben. Altijd een volle zaal. En het filmfestival. Daar ben ik echt trots op.”

“Mijn grote liefde kwam uit Vlissingen en mijn tweede heb ik er ook gevonden. Ja, je kunt wel zeggen dat ik mijn hart aan Vlissingen heb verpand.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.