Saskia Geluk

Saskia Geluk (44). Samenwonend. Geboren in Vlissingen. Fleet asset administrator bij Heerema op het grootste kraanschip ter wereld. Dat zet overal boorplatforms op of breekt die af.

“Ik werk vijf weken op, vijf weken af. Mijn broer is trouwens kapitein op hetzelfde schip. Maar we doen ons eigen ding qua werk. Wel vaak samen koffie drinken tijdens pikheet. Dat wel.”

“Ik heb een toeristische opleiding gedaan. Daarna op de Disney Cruiseline gevaren. Daar heb ik mijn Australische partner Sally ontmoet. Ze woont sinds een paar maanden officieel hier.”

“Door de strenge coronamaatregelen in Australië hebben we elkaar twee jaar niet kunnen zien. Een moeilijke tijd ja. Dat je ook niet wist waar het licht aan het einde van de tunnel was.”

“Ben opgegroeid in Bossenburgh. Veel gespeeld op het bunkerterrein. Als het sneeuwde met de slee. En nu woon ik daar. Vanaf ons balkon zie je alle herkenningspunten van de stad. ”

“Collega’s zeggen vaak dat ik aan het einde van de wereld woon. De trein gaat ook niet verder. Dan moet ik altijd lachen. Ik kan overal naartoe gaan, maar dit is echt mijn thuishaven.”

“Nu ben ik Vlissingen opnieuw aan het ontdekken door de ogen van Sally. Kleine details als muurbloemen. Of de paalhoofden. En dat je je realiseert dat iedereen hier op de fiets rijdt.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.