Teklezghi Teweledemedhin

Teklezghi Teweledemedhin (27). Gescheiden, 2 kinderen. Geboren in Eritrea. Woont 12 jaar in Vlissingen. Medewerker Lidl op het Picassoplein.

“Op m’n 15e ben ik gevlucht vanwege mijn christelijk geloof. Alleen. Via Rode Zee en Soedan naar Libië. En uiteindelijk het ACZ in Middelburg.”

“Acht jaar geleden kon ik bij de Lidl gaan werken. Fijn werk. Goeie collega’s. De klanten zijn belangrijk. Geven mij goeie gevoel en helpen mij.”

“Als ik niet werk ben ik thuis. Heb een flat in de Hercules Segherslaan. Bevalt goed. Veel nationaliteiten. Maar ik heb weinig tijd voor contacten.”

“Ja, ik mis Eritrea. Mijn ouders en familie wonen daar nog. Via de telefoon hebben we contact. Teruggaan wordt lastig. Dat is moeilijk voor mij.”

“Mijn droom is betere baan hebben. Taxichauffeur of rij-instructeur. Ben een harde werker. Maar een opleiding is te duur. Kan ik niet betalen.”

“Ben heel serieus met mijn kinderen. Ook dat ze gaan leren. In de zomer naar het strand een beetje ijs kopen. Is beetje leuk aan de boulevard.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *