Theo Hemelaar

ikbenvliss57-hemelaarTheo Hemelaar. 59 jr. Gescheiden, 1 dochter. Geboren op de Nieuwendijk 29, boven de naaimachinewinkel van zijn ouders. Nu is dat zijn Zeewinkel.

“Wat ik mis van vroeger? De viskarretjes en de bedrijvigheid van de visserij. Ook de schepen die op de helling lagen en het geluid van de klinkhamers.”

Eerst zat hij ook in de naaimachines, was importeur in de Benelux. En hij was de man die drie jaar lang het Groot Kerstcircus naar Vlissingen haalde.

Maar tegenwoordig verkoopt Theo souvenirs en andere maritieme decoraties zoals kant-en-klare modelschepen. “De mensen smullen ervan hoor.”

“Onze stad moet toch een winkel hebben die gerelateerd is aan de zee? Vlissingen is ook ongelooflijk internationaal. Haven, industrie, toerisme.”

“Vaak heb ik op een dag wel twaalf nationaliteiten over de vloer. Zo verschrikkelijk leuk is dat. Ik geniet elke dag van de gesprekken die ik voer.”

“En wat denk je van een casino in de stad? Net zoals in België. Why not? Of rondvaarten om zeehonden te spotten. Dát vinden de mensen leuk.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *