Theo Post

Theo Post (72). Single. Geboren in Vlissingen. Oud-loketambtenaar op het postkantoor aan de Stenen Beer. Oud-boekhouder. Was van 1982 tot 1994 gemeenteraadslid voor de PvdA.

“Ik ben opgegroeid in de Calandstraat. Toen de buitenkant van de stad. Je kon vanaf daar de Lange Jan zien. Een en al weiland. Het Fort was er nog niet. Nu heet dat het Middengebied.”

“Tussen Bloemenlaan, Singel, Koudekerkseweg en President Rooseveltlaan stonden zeven lagere scholen. Er was toen een geboortegolf hè. Ik zat op de hervormde Juliana van Stolberg.”

“Je zag nog overal de naweeën van de oorlog. Vlissingen was arm. Veel noodwoningen, zoals aan de Singel en waar nu Ter Reede is. Alle inspanningen gingen naar de woningnood.”

“Vooral de binnenstad was ontzettend verpauperd. Burgemeester Westerhout vertelde me ooit dat hij tranen in zijn ogen kreeg toen hij destijds het centrum eens goed ging bekijken.”

“Nooit gedacht dat de Zware Plaatwerkerij zo’n mooie bestemming zou krijgen. Ik dacht echt: dit wordt slopen. Het was eigenlijk het smerigste gebouw van De Schelde dat er stond.”

“Tragisch dat er zoveel werkgelegenheid verdween toen De Schelde ophield te bestaan. Hopelijk kan de Machinefabriek ook nog iets worden. Maar Vlissingen is echt mooi geworden.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.