Tho Verboom – Vo

Tho Verboom-Vo (35). Getrouwd, 1 dochter. Geboren in Vietnam. Sinds zes jaar in Vlissingen. Slagersvrouw. Volgde haar inburgeringscursus bij het ROC.

“Lezend begrijpen vind ik het moeilijkst. Grammatica ook nog steeds. In de winkel helpen is hartstikke fijn. Veel contact met mensen. Je leert de taal goed.”

“Alles was nieuw voor mij. Moest heel erg wennen aan de kou. En aan het eten. Nu eten we half Vietnamees, half Hollands. Zuurkool met worst is het lekkerst.”

“Vlissingen is een mooie stad. De boulevard is mooi. We hebben een schone zee. Het is fijn om aan het water te wonen. En de Vlissingers vind ik vriendelijk.”

“Elke vrijdag ga ik op de markt m’n boodschappen halen. Ik hou van kleine winkeltjes, net zoals In Vietnam. Het is jammer dat er hier zoveel verdwenen zijn.”

“Heb een paar Vietnamese vriendinnen in Middelburg en Goes en een nicht in Strijen. Eens per maand komen we bij elkaar: gezellig eten, kletsen en karaoke.”

“Het eerste jaar had ik heimwee. Nee, ik wil niet meer terug naar Vietnam, alleen voor vakantie. Voor m’n kindje is het beter om in Vlissingen op te groeien.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.