Toon Keersemaker

ikbenvliss90-toonToon Keersemaker (83). Weduwnaar, 2 dochters. Geb. Vlissingen. Had 40 jaar Toon Friet op de boulevard. “Ja, je was het zo gewoon eej om daar te zijn.”

“Ik zou nog wel ‘ns mee willen helpen bij m’n dochter Wilma hier, maar dat ga niet meer hoor. Ik heb een paar tia’s gehad en zie nog maar voor 20%.”

Als 12-jarige verloor Toon z’n arm door een gevonden granaat. Die ontplofte in z’n hand nadat hij hem, vanwege het gevaar, afpakte van andere kinderen.

“M’n vader zei: je ga maar werken. Ik liep met kachelhout en bezorgde staven ijs bij de horeca. Later ventte ik met ijsjes en limonade op het Badstrand.”

Met z’n handicap leerde hij leven. “Toen ik nog shagjes rookte zeiden de jongens: wedden wie het eerste klaar is met draaien. En meestal was ik dat.”

“Tropische vogels heb ik ook altijd gekweekt. Nog een kast vol medailles. Die meiden zeggen: gooi toch weg, maar ik zei: dat doe je maar als ik dôôd ben.”

“Ja, Vlissingen. Het verandert zôveêh eej. Maar ‘k heb er altijd m’n kost kunnen verdienen. En inbreken kan ik nergens want dan ziet iedereen wie het is.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *