Trudy Scharloo-Soolsma

Trudy Scharloo-Soolsma (71). Weduwe, 2 dochters. Geboren in een Vlissingse horecafamilie. Vanaf 1988 eigenares van Café Bosjeslaan, het enige bruine café in het Middengebied.

“Ben opgegroeid in cafés. M’n ouders hadden Café Valkenhof, m’n tante Truus Café Carlton, m’n mans oma was Rooie Marie van Café De Vriendschap. Allemaal op het Bellamypark.”

“De mensen die in mijn café kommen blijven totdat ze doodgaan. Ja, zo is ’t. Een sociaal café. Wanneer er iemand ziek is doen we alles voor ze. Naar het ziekenhuis rijden. Of de was.”

“Een vaste klantenkring. Zelfs vanuit Middelburg, Souburg, Zoutelande. Ja, dat is gewoon zo. Als ze een slokje te veel op hebben, pakken we de sleutels af en brengen we ze zelf thuis.”

“Een verlengde huiskamer is het. Ze kommen met al hun problemen. Veel alleenstaanden. We doen altijd wat extra’s voor ze. En klanten staan hier ook wel eens een visje te bakken.”

“We zijn elke dag open.’s Morgens altijd de vaste koffiedrinkers. Gezellig hoor. Praten over de gasprijzen. De dure boodschappen. De politiek. Of gewoon mopperen over het weer.”

“Vlissingen is voor mij verleden, heden en toekomst. Ik blijf tot de laatste snik. Echt wel. M’n kinders zetten het straks voort. Het is de liefde voor het vak. Dat heb je gewoon ín je.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *