Victor Evangelista

Victor Evangelista (21). Geboren in Fortaleza, Brazilië. Student Sportkunde aan de HZ. Werkt als havenmeester in de Michiel de Ruyterhaven. Verhuisde op zijn zevende naar Vlissingen.

“Mijn moeder had in Brazilië een Vlissinger ontmoet. Ik kende niemand hier. Een grote overgang. Spannend. Winter. Koud. We gingen boven een Grieks restaurant in de Walstraat wonen.”

”De taal sprak ik natuurlijk niet. Maar nu heel goed hoor: zelfs af en toe Vlissingse woordjes als kiek, tuus en ee. En nog steeds vloeiend Portugees…Sorry, even dat jachtje binnenhalen.”

“Als havenmeester ben je multifunctioneel. Prioriteit is de haven. De loopbruggen openen. Passanten inschrijven. En verder helpen waar je kunt. Ook hier in Brasserie Evertsen bedienen”.

“Ik ben wel spontaan, ja. Altijd in om nieuwe dingen te leren en te ervaren. En eigenlijk altijd vrolijk. Behalve als ik verlies met sport. Voetballen doe ik het liefst. Ik speel bij VC Vlissingen.”

“Straks begin ik aan het derde jaar van mijn HZ-opleiding. Eerst een halfjaar stage lopen in Middelburg en daarna hopelijk nog in een warm land. Uiteindelijk wil ik een Master gaan doen…”

“Komt u betalen voor de haven mevrouw? Voor hoeveel nachtjes?… Kijk, ik heb alles hier in Vlissingen. Opleiding, werk, vrienden, familie. Zou in principe voor geen goud meer weg willen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *