Vitoriia Dolinska

Vitaliia Dolinska (39). Single, 1 dochter. Geboren in Poltava, Oekraïne. Bouwkundig ingenieur. Woont sinds april 2022, een maand na het begin van de oorlog, in Vlissingen.

“Na een week al heb ik een oude fiets met kinderzitje gekocht. We reden elke dag een andere route. Daardoor kennen we alle speeltuinen hier. Lammerenburg is de mooiste.”

“Sinds oktober hebben we een flat aan de Van Dishoeckstraat. Ook mijn ouders zijn nagekomen. Privacy is zo fijn. Ik ga naar de tweedehandswinkel. Heb alles daar gekocht.”

“In de bieb halen we vier boeken per week. Mijn dochtertje kan al goed Nederlands. Ik niet. Als ik haar voorlees moet ze soms lachen en zegt ze: mama, je leest als een ezel.”

“Ik werk bij restaurant Scherp. Fiets dagelijks over het jaagpad. I love it. Mooi ook als de brug opengaat. Als een klein meisje naar boven kijken. Hoe het technisch in elkaar zit.”

“Ik hou van Vlissingen. Kleine town. Naar de markt op vrijdag. Iedereen zegt hallo en how are you. In Oekraïne was het elke dag stress en angst. Vliegtuigen. Bommen. Crazy.”

“Uncle Beach is special for me. Daar voel ik me vrij en gelukkig. I lost my life in Oekraïne. Maar mijn dochter en ik gaan niet meer terug. Vlissingen is onze nieuwe hometown.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.