Wesley Sekewael

Wesley Sekewael (24). LAT. Geboren in Vlissingen. Student Werktuigbouw TU Delft. Redde op het laatste nippertje stoomhijskraan ‘Schelde 38’ van de schroothoop.

“Maarten van Rossem is beschermheer. Volgens hem is de stoommachine de belangrijkste uitvinding in 10.000 jaar. Dat was natuurlijk koren op mijn molen.”

“Als kind wilde ik al in de techniek. Veel familie werkte bij de Schelde. Dat was voor mij de reden om me te verdiepen in de industriële historie van Vlissingen.”

“Me bezighouden met het Scheldeverleden en het museum Scheldewerf geeft veel voldoening. Is een uitdaging. Je kunt ook gaan gamen of op hockey gaan.”

“Helaas is de gemeente aangestoken met het virusje van ‘chronische erfgoedintolerantie’. Er is al veel verdwenen. Het zou mooi zijn als de Machinefabriek blijft.”

“Uiteindelijk is Vlissingen een treurig stadje, maar wél met historisch gewicht. Hopelijk wordt het Scheldekwartier een wijk voor alle lagen van de bevolking.”

“Sluit niet uit dat ik na mijn studie terugkom naar Vlissingen. M’n hart ligt er in elk geval. En dan sowieso wonen in een monument. Of op de boulevard.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.