Wietske Bergen

 

Wietske Bergen (42). Single. 3 kinderen. Geboren in Vlissingen. Opgegroeid in O-Souburg. Projectleider ‘VoorleesExpress’ bij de ZB, voor kinderen die opgroeien in een taalarm gezin.

“Van Poolse gezinnen tot expats en vluchtelingen. Vrijwilligers lezen voor aan kinderen en helpen ouders dat daarna zelf te doen. Vaak dankbaar werk. Dat je weet: het komt goed hier.”

“Daarnaast ben ik al vijf jaar trouwambtenaar in Vlissingen. Dat is zó fijn om te doen. Je komt overal. Elk stel heeft een verhaal te vertellen. Daar probeer ik altijd op zoek naar te gaan.”

“Op m’n 17e ging ik naar Leiden om te studeren. Toen ik na 14 jaar terugkwam, moest ik helemaal opnieuw beginnen. Inmiddels heb ik weer een rijk sociaal leven mag ik wel zeggen.”

“Diversiteit trekt mij aan. Lekker easy wonen. Daarom hou ik ook zo van Vlissingen. Het Leitmotiv voor mij is de zee. Daar wilde ik naast wonen. In Middelburg heb je dat allemaal niet.”

“Fijn dat de kinderen hier opgroeien. Krabben vangen op de steiger. Ons vaste rondje over de groene boulevard. Deze hoek van de stad is zo zalig. Allerlei mensen. Heel sociaal ook.”

“Een van mijn mooie herinneringen is een huwelijk dat ik ooit voltrok op het Nollestrand. Opeens zeemist. IJskoud. Het water zag je niet meer. Het was gewoon een mythische ervaring.”

 

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *