Willem Alewijnse

Willem Alewijnse (63). Getrouwd, 3 zoons. Geboren in Middelburg. Nu woonachtig in Oost-Souburg. Is onlangs gepensioneerd als chef handhaving en marktmeester bij de gemeente.

“Ik ben begonnen bij de politie. Al in 1977 liep ik als agent door de binnenstad. Net 18 jaar. Geen rijbewijs. In 1992 begon het betaald parkeren in Vlissingen. Dat heb ik toen opgezet.”

“Parkeercontroleurs/BOA’s zijn een onderdeel van de stad. Geliefd bij de een, gehaat bij de ander. Scheldpartijen horen daar kennelijk bij. Maar die gaan het ene oor in, het andere uit.”

“Vlissingen is zoveel veranderd. En de maatschappij is verhard. Dat komt mede door de social media, 24 uur per dag beschikbaar om anoniem en ongenuanceerd een mening te spuien.”

“Het liefst ben ik buiten. Veel vrijwilligerswerk. Jaren voetbaltrainer geweest en nog. Ben ook Prof Piet bij de intocht van Sinterklaas in Souburg. En nu druk met speeltuin Scheldekwartier.”

“Als marktmeester heb ik de markt zien veranderen. Een zwaar en uitstervend beroep. Veel non-foodkramen zijn er niet meer. Sokken, stoffen, fietsbenodigdheden, dierenspulletjes.”

“Vlissingen? Dan kom je bij de standaardkreten. Dynamisch, rauw, schurend. Hopelijk blijft de stad zichzelf. Daar kom je het verst mee. Oppassen dat we geen tweede Cadzand worden.”

Dit bericht is geplaatst in Ik ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *