Willem Houtman

ikbenvliss85-houtmanWillem Houtman (67). Getrouwd, 2 kinderen. Geb. Rotterdam. Woont hier sinds 1986. Oud-student. Oud-caféhouder van café Soif en Sans Etoiles.

“Vlissingen is de mooiste plek om te wonen, te zijn. Het licht. De ruimte. De eenvoud van de mensen. De meeste zonuren van Nederland. Jaar in jaar uit.”

“En vergeet de stranden niet aan deze kant van Walcheren. Die liggen op het zuiden. Als je in Knokke bent lig je toch voor lul met je rug naar de zee?”

“Vlissingen heeft altijd al een strategische ligging gehad. Na de oorlog lag alles in puin. Weet je dat het de meest beschadigde stad van het land was?”

“Het Bellamypark is mooi geworden vind ik. De auto’s? Gewoon stallen in de parkeergarage en dan vijf meter lopen. Maar de meesten verdommen dat.”

“O ja, wat ik ook heel goed vind is de Groene Boulevard. Als je ziet hoeveel mensen daar lopen en fietsen en zo vanaf de boot de stad binnenkomen.”

“En wat de lege winkels betreft: geef die opnieuw een woonfunctie. Net zoals vroeger. Met een bankje voor de deur. Dan wordt het allemaal weer leefbaar.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Willem Houtman

  1. Nelly Van Rijswijk schreef:

    Zo gaaf, Willem is niets veranderd. Ik ken hem uit de Vriendschap. En vaak thuis geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *