Willy Hendrikse-Catsman en Gilda van de Velde-Catsman

Willy Hendrikse-Catsman en Gilda van de Velde-Catsman (90). Eeneiige tweeling. Geboren in Vlissingen. Weduwen. Respectievelijk vier en geen kinderen.

“Wijzelf waren de jongsten van negen. M’n moeder zei: dat wens je je ergste vijand niet toe. Wie er van ons als eerste is geboren weten we niet. Zo ging dat toen.”

“We zijn vaak samen. Wonen vlak bij elkaar. Zelfstandig. In het centrum. Maken elke dag een rondje door de stad. Maar eten doen we apart. Behalve bij hutspot.”

“Zoveel zeggen we niet tegen elkaar hoor. We weten meestal elkaars gedachten. Hebben dezelfde smaak van kleding. En vinden dezelfde mensen leuk.”

“Ze kennen ons allemaal. Mijn man werkte bij de Schelde. En de mijne bij de PTT. Oprichter van voetbalclub GPC. Hij verzorgde ook jaren de Toto en Lotto.” 

“Vlissingen is gewoon een fijne stad. ‘k Heb geen klachten. ‘k Zou niet weten wat. Nee, ‘k ook niet. Het mooiste is de boulevard. Ja, wat dacht je, dat vind ik ook.” 

“En wij altijd maar tegen mekaar zeggen: dat doen we niet hoor als die mevrouw dat allemaal aan ons komt vragen. Maar ja, je bent ook zo’n aanhouder ee.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *