Wyanda Schop

Wyanda Schop (47). Samenwonend, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Communicatie-adviseur bij de Provincie Zeeland. ‘Watervrouw’. Instructeur en bestuurslid Dr. A. Stavermanbrigade.

“Ik zit al vanaf mijn dertiende bij de reddingsbrigade. Staverman was een Vlissingse huisarts die zich inzette om het grote aantal verdrinkingen te verminderen. Meer dan een eeuw geleden.”

“Nog steeds verdrinken er zo’n 100 mensen per jaar in Nederland. Zeezwemmen heb ik nooit gedaan. Heb het absoluut niet op kwallen, haha. Zodra ik er maar eentje zie, ga ik uit het water.”

“Ben in Bossenburgh opgegroeid. Toen een nieuwbouwwijk. Veel kinderen. Lekker op straat spelen. In de jaren tachtig werd het multicultureler. Surinamers. Antillianen. Marokkanen. Turken.”

“Van mijn studententijd aan de HZ heb ik echt genoten. Café Frapo’s. De oude Concurrent. De evenementen en festivals. Ik heb staan dansen bij dj Tiësto op het Arsenaalplein. Echt heel tof.”

“Via het Bunkerpad fiets ik altijd naar m’n werk. Ook daar hou ik me met water bezig. Projecten als Waterdunen en Grenspark Groot Saefthinge waar de Hedwigepolder nu deel van uitmaakt.”

“En dan met de wind in de haren terug naar Vlissingen. Vroeger was de slogan ‘Bruisend als de Branding’. Nu ‘Stad aan Zee’. Dat vind ik veel treffender. Het stoere. Het zíjn. Dat is Vlissingen.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.