Yeter Turk

ikbenvliss73-turkYeter Turk (36). Getrouwd, 1 dochter. Geb. Rotterdam. Heeft sinds 2003 een Turkse bakkerszaak in de Scheldestraat. “Ja, geen grapje, ik heet écht Turk.”

“M’n voornaam betekent ‘genoeg’. Ik ben het zesde meisje en m’n vader wilde eindelijk eens een zoon. Na mij werd toen nog mijn broertje geboren.”

Yeter heeft in die twaalf jaar een vaste klantenkring opgebouwd. Een mix van nationaliteiten. “We bakken alles zelf. Daar staan we ook om bekend.”

Behalve het Turkse brood is de börek (deeg met gekruide gehaktvulling of feta) een favoriet product in de zaak. En ook de Turkse pizza doet het goed.

Over de hangjongeren in de straat: “Het maakt me niet uit. Ik zie niet wat ze doen. De meesten zijn aardig. En ik spreek ze op alles aan als het moet.”

Over de gemeente is ze minder te spreken. “Als je een tafeltje of stoeltje buiten zet, krijg je een boete. Waarin verschil ik bijv. met bakker Bart?”

“Tóch vind ik Vlissingen gezellig. Ik kom altijd iemand tegen en roep voortdurend hoi hoi. Mijn droom is om hier te blijven. Het is gewoon mijn ding.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Eén reactie op Yeter Turk

  1. Onoverwınnelijk schreef:

    Yeter pet af voor je doorzettingsvermogen
    Ik weet wat voor problemen je met de gemeente heb mee gemaakt
    Je bent een sterke doorzetter en ik weet dat je als Turkseondernemer verrıjker van vlissingen bent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *