Youssef El Kadouri

Youssef El Kadouri (57). Getrouwd, 1 zoon. Geboren in het Rifgebergte, Marokko. Kwam in 1976 met z’n ouders naar Nederland. Is medewerker facilitaire dienst bij Ter Reede.

“Zelf noem ik me altijd schoonmaker. Ramen zemen. Schrobben. Komt heel veel bij kijken. Vuilafhaal in de gaten houden. Vergaderzalen klaarzetten. WVO is een fijne werkgever.”

“Het werk geeft voldoening. Niet slecht betaald. Je bent altijd bezig. De mensen waarderen het als ze me bezig zien. Dat zeggen ze ook vaak. Anders was ik al lang weggeweest.”

“Eerlijk gezegd hield ik niet zo van Vlissingen. Ben niet zo van de zee. Woonde in Middelburg. Zat veel in het café. Totdat ik in 1994 m’n vrouw leerde kennen, ’n echte Vlissingse.”

“In Vlissingen was het toen beetje een zootje. Met allerlei slechte wijken zoals de Bonedijkestraat. Als je nu ziet hoe mooi het daar is geworden. De stad is heel erg opgeknapt.”

“Uiteindelijk werd het Oost-Souburg. Is rustiger. Klein en samenhorig. Ben een huismuis geworden. Maar na m’n pensioen willen we veel gaan reizen. Wij kamperen ook graag.”

“Ben jij wel eens een Marokkaan op een camping tegengekomen? Ik niet. Is ook veel gedoe hè. Opzetten. Afbreken. Zelf ben ik vernederlandst. Dit is mijn land. En hier woon ik.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *