Yvonne van der Broek – de Vries

ikbenvliss117-yvonnedevriesYvonne van der Broek-de Vries (61). Getrouwd, 1 dochter. Woont hier vanaf 1958. Laatste 20 jaar eigenaresse Markies Verlichting. “Maar het is mooi geweest.”

“Een dure toonzaal hebben we. Nu komen ze een foto maken van de lamp die ze daarna op internet bestellen. Dan hoor je klik klik en dan weet je het al.”

“Daardoor hebben we de laatste jaren ons kop boven water moeten houden. Gelukkig weten de oude Vlissingers en de toeristen ons heel goed te vinden.”

“Vlissingen is toch de stad waar ik echt hoor. M’n vader had café annex frietzaak De Sport in de Hercules Segherslaan. Nee, die moord daar was pas toen hij ermee gestopt was.”

“We waren 42 jaar geleden de eerste bewoners van Westerzicht. Er stond nog maar één blok. Voor de rest was het grasland. Het oude vliegveld was daar hè.”

“Ja vroeger: de Schelde uiteraard. De drukte. De helling. De werknemers. Ook het Sint Josephziekenhuis. Bij de nonnen. Zuster Frieda zie ik nog zo voor me.”

“En de toekomst: een keer naar m’n zus in Nieuw-Zeeland. En verder genieten van de kleinkinderen en een lekker glas wijn op de boulevard natuurlijk.”

Dit bericht is geplaatst in Ik Ben Vlissingen. Bookmark de permalink.

2 reacties op Yvonne van der Broek – de Vries

 1. anita van de ven schreef:

  Leuk hoor zus !Ben erg trots op je! Jij en andre hebben keihard gewerkt en verdiennen tijd voor jullie zelf. Hopelijk krijgen we ht nog voor elkaar om elkaar in NZ te zien. Liefs je us

 2. Eric schreef:

  Hee Yvonne nu kom ik dit artikel tegen op internet.
  Hoe gaat het met jullie? Nog steeds in Vlissingen lees ik.
  Nu vraag je je natuurlijk af wie is dit. Maar ik heb vroeger gevoetbald en daar was André trainer.

  Groetjes Eric.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.